Polvitarkastus

Käytin tänään Lillaa polvitarkastuksessa. Sillä on ennestään polvilausuntona 2/1. Nyt kun Kennelliitolla on uusi sääntö, että kolmivuotiaana tehty tutkimustulos on lopullinen niin  kävin hakemassa Lillalle sen lopullisen voimaanjäävän tuloksen. Ilokseni ja yllätyksekseni tämänpäiväinen tulos oli molemmissa polvissa pykälää parempi: 1/0.

Mielestäni on ongelmallista, että viralliset tulokset vaihtelevat. Tekijälle, eli eläinlääkärille, jää aika paljon tulkinnan varaa, jos polvi ei vastaa prikulleen jonkin asteen kuvausta vaan menee siihen välimaastoon. Tänään tulkittiin  parempaan suuntaan, ekassa tutkimuksessa huonoimman mukaan. Kumpikaan ei kerro tarkasti polvien tilannetta.

Joka tapauksessa polvissa on löysyyttä, eikä sitä ole syytä väheksyä vain sen takia, että julkisuuskuva hieman parani. Polvien tilanne otetaan huomioon nyt ja tullaan jatkossakin ottamaan. Jos Lilla onnistuu saamaan pentuja, on isä varmapolvinen yksilö ja jatkossakin tulen olemaan huolellinen valinnoissa. Polvet eivät kuitenkaan ole ainoa asia, joka pitää ottaa huomioon, enkä tule jatkossakaan keskittymään polviin. Monien mielestä Lilla tulisi polviensa vuoksi jättää kokonaan pois jalostuksesta, mutta mielestäni ihan niin radikaaleihin toimiin ei ole syytä.

Bichoneissa minulla on kokemuksia nollanpolvisista koirista, joiden ristisiteet repeävät tai katkeavat koiran ikääntyessä, noin kahdeksan vuoden paikkeilla. Polvitarkastus ei millään tavoin vaikuta tähän paljon ongelmallisempaan tilaan, eikä omista koiristani hieman löysäpolviset ole kärsineet polvistaan enempää kuin muutkaan. Välillä tuntuu, että polvitarkastuksille annetaan paljon enemmän painoa, kuin mihin olisi syytä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s