Vierailijat

Meillä kävi tänään perhe tutustumassa bologneseen. Tämä rotu on edelleen niin harvinainen, ettei monetkaan ihmiset ole koskaan sellaista nähneet. Itse olen bongannut bolognesen kahdesti livenä! Omasta mielestäni yksi ihan tärkeimpiä asioita on levittää tietoa tästä rodusta. Meillä on käynyt useampi perhe katsomassa koiria ja joskus harmittaa tosi paljon, että noin vain kertoa näistä, mutta ei ole mitä myydä. 

Kuva

 

Lilla ottaa tehtävänsä tosissaan

Joskus tuntuu, että saarnaan tunnin tai pari ja yritän vakuuttaa ihmisiä siitä, että on järkevämpiäkin tapoja viettää aikaa, kuin turkkia hoitaen. Mutta kyllä bolognesen omistaminen kannattaa turkista huolimatta! Joskus sadesäällä kuraisia mahanalusia kuuratessa se saattaa hetkeksi unohtua. Jokaisen rodusta kiinnostuneen on kuitenkin saatava realistinen kuva siitä, mitä bolognesen omistaminen ihan oikeasti tarkoittaa. Uskoisin monen kasvattajan vain haluavan myydä pentuja ihaniin perheisiin, mutta itse haluan että perheet oikeasti ymmärtävät, että turkki on jotain, mihin pitää sitoutua. Se ei ole mahdoton hoidettava, mutta vaatii viitseliäisyyttä. Rotuja on niin monia, että helpompiakin löytyy vaikka kuinka paljon. Välillä olen miettinyt onko tämä sellainen rotu jota kannattaa kasvattaa, jos ei kuitenkaan uskalla suuritöisen turkin takia myydä pentuja. Tietenkin tämä on pelkkää spekulaatiota, kun ei yhtään bolognese-pentua ole vielä tähän taloon syntynyt. 

Lilla ja myös Tiitu ovat siitä ”huonoja” esimerkkejä, ettei niistä saa käsitystä siitä varautuneesta luonteesta, ne kun rakastavat kaikkia ihmisiä. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s