Bolognesen näyttelytrimmaus

Kehissä kulkevat bologneset ovat nykyisin aika pitkälle trimmattuja. Bolognese ei ole trimmattava rotu, mutta toki turkkia saa siistiä. Ensin turkki pestään ja kuivataan:

Kuva

Rotumääritelmän mukaan tassukarvoja saa siistiä. Siispä leikataan pois anturoiden välistä sekä ne karvat, jotka osuvat maahan.

Kuva   Kuva

Kropasta ja selän päältä voi leikata pois ne karvat ja tupsut jotka selkeästi pomppaavat muista karvankärjistä ulos:

Kuva

Sukupuolielinten ympäriltä voi leikata pois ne karvat, joihin pissa tarttuu. Muita karvoja en näe tarpeelliseksi leikata pois. En muuta koiran ulkomuotoa trimmaamalla, korostan vain silhuettia hienoisesti siistimällä pois selkeästi ylimääräisen. Kaikki saksimiset tulisi tehdä viimeistään kahta viikkoa ennen näyttelyä. Toki saksimista näkee kehän laidallakin, mutta mielestäni tuomarin ei tulisi nähdä yhtäkään saksenjälkeä turkissa!

Turkki viimeistellään suikuttamalla siihen vettä ja vetämällä sormia kostean turkin läpi. Suihkutuksen voi toistaa niin monta kertaa kuin tuntee tarpeelliseksi.

Kuva

Otsatukkaa voi hieman tupeerata, että se pysyy pois silmiltä, mutta muuten turkki on nyt valmis. Sitä voi esittäessä vetää hieman lyttyyn pepusta, niin ettei pöyheä karva saa runkoa näyttämään tarpeettoman pitkältä. Mutta muutoin turkki on hieman siistimpi ja tasaisemmin kihartunut kuin ennen trimmausta, isoa efektiä ei ole tarkoitus saada aikaiseksi!

T5valmis2

Mallina oli Tiitu ja näkemys bolognesen trimmauksesta ainoastaan minun!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s