Sopiva koti

Jokaiselle pennulle ja koiralle soisi kodin, jossa sille olisi aikaa, siitä pidettäisiin huolta ja se saisi olla osa perhetta koko elämänsä ajan. Onko perheessä yksi vai kahdeksan jäsentä ei ole niinkään tärkeää. Asutaampa kerrostalossa tai omakotitalossa ei määrää. Ikä ei ole mikään vaaatimus tai este, tosin en mielellään anna pentua perheeseen, jossa on ihan pieniä lapsia, sillä äidillä on monesti kädet täynnä ilman pentuakin ja siitä saattaa tulla riesa. Olen myynyt pentuja lapsiperheisiin, aikuisiin perheisiin ja yksinasuvalle teinille.

Tietyt samat vaatimukset minulla on, että voin hyvillä mielin antaa pennun maailmalle: luottamus siihen, että pentu tulee hyvinhoidetuksi. Haluan aina nähdä koko perheen, ennen kun lupaan pennun. Jos lapsia on, lasten tulee kohdella koiria kauniisti. Isä saa olla se puoliväkisin paikalle raahattu perheenjäsen, mutta pentu ei saa tulla perheeseen erottavaksi vaan yhdistäväksi jäseneksi.

En kuvittele olevani mikään kummoinen ihmistuntija, joka ensinäkemällä pystyy näkemään ihmisestä kaiken. Kuitenkin näkemällä tulee paljon parempi kuva kuin pelkästään puhelinkeskustelun perusteella. Jos siis haluaisit minulta pennun ja sinut kutsutaan käymään, niin se kannattaa ottaa ihan vakavissaan. Siis JOS sen pennun haluaa minulta.

Olen miettinyt myös millaista on kasvattajalla jonka rotu ei ole kovin haluttu. Kuinka monta perhettä kyselee pentua ja täytyykö jokaiselle halukkaalle luvata pentu? Noh, kaikkea voi miettiä, mutta sellaiset pennut kannattaa jättää tekemättä, joille ei sopivia perheitä löydy. Jos pentueessa syntyisi vähän enemmän pentuja, kuin näille roduille tyypilliset neljä, voisi myös paremmin kohdentaa pennut ja perheet. Nyt tilanne on monesti se, että yhdestä tai kahdesta pennusta valitaan perheelle sopivin pentu. Joillekkin pennuille näkee tarkkaan perheen, joka olisi sopivin, mutta olemassa olevista vaihtoehdoista tulee valita paras.

Juuri nyt haluaisin perheen, jossa voisi olla vaikka keski-ikäisiä tai eläkkellä olevia rauhallisia ihmisiä. Koti, joka kaipaisi elämään iloa. Ei portaita, ei pitkiä lenkkejä, ei ylivilkkaita lapsenlapsia.

Mainokset

One thought on “Sopiva koti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s