Voi pojat!

Minulla on sellainen periaate, että meillä kotona on pelkkiä tyttöjä. Koiramäärä on sinänsä varsin pieni 3-4 koiraa, mutta jos seassa olisi vielä poikia, niin puolet vuodesta menisi juoksuaikojen kanssa järjestellessä. Siihen en ole lähtenyt.

Mutta kasvatustyössä tarvitaan väistämättä myös niitä uroksia. Oulun seudulla ei oman tietoni mukaan juurikaan ole uroksia. Jos olen väärässä, niin korjatkaa ihmeessä!

Mieleeni tulee kolme vaihtoehtoa:

  1. Oulun seudulla asuu bolognese uros/uroksia, mutta en tiedä niistä mitään, koska ne eivät käy näyttelyssä. Voisin olla apuna turkinhoidossa ja käyttää koiraa näyttelyssä perheen apuna.
  2. Perhe haluaa hankkia bolognesen. Voin auttaa löytämään sopivan pennun, auttaa turkinhoidossa ja käyttää sitä näyttelyissä yms.
  3. Perhe haluaa hankkia bolognesen pennun sijoituskoiraksi, eli omistajuus säilyisi minulla ja koira lemmikkinä perheessä. Minä päättäisin koiran näyttelyasioista ja jalostusasioista ensimmäiset 5 vuotta.

Muutamia ehtojahan on olemassa, että koira on sopiva jatkamaan sukua. Näyttelytulokset ovat kivoja, mutta eivät ehdoton vaatimus. Rakenteen, luonteen ja terveyden on ehdottomasti oltava kunnossa ja koiran on näytettävä rodunomaiselta. Terveydestä tutkitaan virallisesti vain silmät ja polvet. Koiran yleinen terveys on monesti vain omistajan tiedossa.

Oulun seudulla tarkoittaa helpon ajomatkan päässä meiltä. Asumme siis Oulussa Herukassa. Itse en aja autoa, joten perheelle jää aika pitkälti kuljetusvastuu, joten on omasta harrastuneisuuudestakin kiinni onko Oulun seudulla 20 vai 80km päässä meiltä. Jollekin 200km ei ole mikään ongelma.

Kennelliitolla on sopimuspohja uroksen sijoitukseen http://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/media/sijoitussopimusuros_2011_0.pdf , mutta jos kyseessä on tuontiuros, niin ehdot ovat hieman erit.

Jos kiinnostus heräsi, niin olkaa yhteydessä! maria.molander@dnainternet.net

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s