Pentukyselyt

Bolognesen pentuja odotan syntyväksi kerran vuodessa. Kasvatan etupäässä omaksi ilokseni ja saadakseni uusia harrastuskoiria. En siis ensisijaisesti teetä koirillani pentuja myydäkseni ne, mutta tietenkin jokainen pentu tarvitsee hyvän kodin enkä ole aikeissa täyttää kotiani koirilla. Etsinkin ennemminkin uusia jäseniä tiimiin. Tarkoituksena on päästä näyttämään omia kasvatteja näyttelyissä ja mahdollisesti muodostaa kasvattajaryhmä.

Mitä toivon:

 1. Jokainen koira ansaitsee vastuuntuntoisen ja välittävän kodin koko elämäkseen. Koiralle on oltava aikaa. Bologneset ovat seurakoiria ja kaipaavat ihmistensä läheisyyttä. Isokaan perhe ei lohduta, jos ollaan koko ajan liikenteessä ja koira yksin kotona
 2. Turkinhoito on työlästä ja siitä on kannettava vastuu. Jos ei halua käyttää turkinhoitoon pari tuntia viikossa seuraavan 12 vuoden ajan, kannattaa miettiä muita rotuja. Turkinhoito ei ole mahdoton tehtävä, muttei myöskään hoidu kädenkäänteessä tai inspiraation iskiessä.
 3. Etenkin jos koira on sijoituksessa tai yhteisomistuksessa, tulee perheen olla valmis antamaan koira näyttelymatkalle muutaman kerran vuodessa. Pääasiassa käyn lähialueen näyttelyissä, joten pitkiä matkoja en retuuta koiria ympäri Suomea. Perheelle tämä tarkoittaa turkista huolehtimista. Toki jokainen perhe on tervetullut myös harrastamaan näytteyitä, mutta se ei ole mikään vaatimus. Sen sijaan koiran kuskaamista luokseni se tarkoittaa.  Mikä johtaakin seuraavaan toiveeseen:
 4. Toivoisin perheiden asuvan niin lähellä Oulua, että on mahdollista kädestä pitäen auttaa ja neuvoa niin turkinhoitoon, kuin muihinkin asioihin liittyen.

Mitä tarjoan:

 1. Pentuja hyväluonteisista, rodunomaisista ja terveeksi tutkituista Bologneseista. Pennut ovat rotujärjestön vaatimusten mukaisia, eläinlääkärin tarkastamia, rekisteröityjä ja tunnistusmerkittyjä. 
 2. Turkinhoidon opastusta, niin monta kertaa kuin tarvitaan.
 3. Apua ja neuvoja, mikä käsittää myös pentuoppaan ja perusturkinhoitotarvikkeet.
 4. Mahdollisuuden tutustua koiranäyttelyiden maailmaan.
 5. En myy näyttelykoiria vaan lemmikkejä, joiden kanssa voi harrastaa jos kaikki menee kohdilleen (kuten hampaat ja kivekset). Pentuun tulee sitoutua, oma koira on aina se kaikkein kaunein ja rakkain. Aina syntyy myös pentuja, jotka ovat alusta pitäen selkeästi lemmikkitasoisia ja aivan yhtä arvokkaita.

Pentukyselyt aluksi mieluiten sähköpostilla: maria.molander@dnainternet.net . Viestissä kannattaa kertoa ainakin keitä perheeseen kuuluu, missä asuu ja miksi haluaisi bolognesen. Minulle voi toki myös soittaa 050 3288159, mieluiten arkisin klo 18-20 ja viikonloppuisin klo 10-20 välisenä aikana.
Toivon tapaavani pennunkyselijät jo ennen pentujen syntymää, niin että voin rauhoittaa pentuajan niiden perheiden vierailuille, jotka ovat ottamassa pennun. Haluan paitsi nähdä perheet, niin myös näyttää konkreettisesti mitä turkinhoito tarkoittaa.

***

Pentuja suunnitellaan alkuvuodelle 2020

Mainokset

15 thoughts on “Pentukyselyt

 1. Ihanan näköisiä koiria olen utelias tietämään mitä eroa on bolones ja bichon friseen,minulla on ollut bichon f. Olisin kiitollinen jos vastaist . soile_haggman@hotmail.com tällä hetkellä minulla on kääpiö snautseri 7 v. .terv. Soile Häggman

 2. Hei,
  Varasin jo alustavasti pennun eteläsuomesta, jotta pienin pentuvaihe ajoittuu kesäloman alkuun. Kiitos sinulle kuitenkin vinkeistä ja avusta! T. Kaisa

 3.  

  Ollaan tässä jo pidemmän aikaa mietitty koiran hankkimista. Eikö tämä rotu ole sellainen joka pitäisi sopia allergikolle? 

  Minkä hintaisia pennut on? Onko teillä pentuja?

  yst.terv Sarri Peltonen

  1. Bologneset sopivat joillekin allergisille paremmin kuin ns. tavalliset koirarodut. Jokaiselle allergiselle ne eivät sovi.
   Pennun keskihinta on Suomessa 1800 euroa. Sen verran myös meidän pennut maksavat.
   Meillä on nyt pentuja, mutta niille on jo aika paljon kyselijöitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s