Kuka olen

IMG_3032-2
Vasemmalta: emo C.I.B Hunky-Dory Per Me, pennut Sismix It’s Great to Be Me, Sismix I’m Proud to Be Me ja Sismix I Love to Be Me ja isä Sismix Fiasco

Nimeni on Maria Molander. Asun Oulussa. Harrastan pieniä valkoisia koiria, rotuina on ollut vuodesta 1991 bichon frise ja lähes yhtä kauan olen haaveillut Bolognesesta. Kasvatustoimintani on aina ollut erittäin pientä. Se on vain yksi osa koiraharrastuksestani; mahdollisuus jakaa omaa osaamistaan ja kokeilla pienimuotoisesti käytännössä omia ideoita. Bolognese-harrastuksessa on myös tärkeää tehdä rotua tunnetummaksi. Koiranäyttelyt eivät ole minulle ykkössijalla, mutta ”laadunvalvonnan” lisäksi näyttelyssä käyminen lisää tietoisuutta tästä mahtavasta rodusta.

Kennelinimekseni on rekisteröity Sismix vuonna 1998, toistaiseksi sen alla on syntynyt viisi bichon frise -pentuetta ja kymmenen bolognese-pentuetta. Pentueeni KoiraNetissä bichon frise ja bolognese. Koirat elävät perheeni lemmikkeinä ja pennut saavat sylittelyä isoilta ja pieniltä heti, kun emästä tuntuu sopivalta, että ihmiset koskettelevat pentuja.

Tänä vuonna työskentelen Bolognese ry:n hallituksen jäsenenä sekä JTO-työryhmässä. Olen myös BologneseUutiset -julkaisun päätoimittaja.

Tässä blogissa on tarkoituksena kertoa bolognesesta, omista kuulumisistani ja ajatuksistani. Tervetuloa tutustumaan koiraelämääni, toivottavasti kommentoit myös!

Mainokset

4 thoughts on “Kuka olen

 1. Hei,
  etsin tänään taustatietoa & kuvia bologneseista erästä projektia varten. Kävin 22 eri sivulla – eri kasvattajia, eri maista, samoin rotuyhdistyksiä ja Sismixin sivut olivat Radamantinon lisäksi ainoat, joita jäin oikein vartavasten lukemaan.

  Olen täysin rodun ulkopuolinen, joten jos ja kun rodusta, turkinhoidosta jne. saa näin paljon tavallaan uutta tietoa, sivut ovat onnistuneet ja palvelevat hyvin tarkoitustaan; valistaa uusia ihmisiä boloista ja niiden ominaisuuksista. Kiitos siitä!

  Muutoinkin on hyvin virkistävää lukea vaihteeksi sellaisen ihmisen mielipiteitä, jolla on hyvät perustelut sanomisilleen eikä koiraharrastusta tai -kasvatusta arvoteta vain näyttelymenestyksellä ja titteleillä. Toki nekin ovat tärkeitä, mutta liian monella tittelit ovat jo ajaneet ohi koiran.

  Oikein hyvää jatkoa, uusien tavoitteiden asettamista ja entisten tavoitteiden täytymistä. pistäydyn joskus toistekin vilkaisemassa, miten teillä oikein menee. Kiitokset viihdyttävästä ja valistavasta tuokiosta Sismixin blogin parissa.

  Terveisin
  Kristiina kästämä
  mm. Kääpiökoirat -lehden toimittaja

 2. Hei, Oltaisiin perheeni kanssa kiinnostuneita bologense-pennusta, ovatko nämä 24.9. syntyneet kaikki myyty? Voisitko laittaa puhelinnumerosi sähköpostiini?
  T. Leena Kujansuu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s